De zorgmedewerkers van Vroonlande zijn in de afgelopen maanden geschoold in Voorbehouden en risicovolle handelingen in het kader van de Wet BIG ( Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. De bijscholing heeft plaatsgevonden in het nieuwe opleidingscentrum van Zuidwester te Middelharnis door ervaren trainers van Zuidwester.

Regelmatig worden de zorgmedewerkers van Vroonlande bijgeschoold, om de vakkennis op peil te houden. Doel is om de bewoners van Vroonlande met een zorgindicatie een kwalitatief hoogwaardige zorg te verlenen. De zorgmedewerkers zijn door theorie en praktijktoetsen bijgeschoold in de vaardigheden injecteren, wondverzorging, katheteriseren,  zuurstof, klysma’s en medicijnen toedienen. Tevens kregen zij theorie over hun verantwoordelijkheden volgens de BIG-wetgeving. Serviceflat Vroonlande in Dirksland biedt  haar bewoners een luxe woonomgeving , waar ouderen geheel zelfstandig wonen met een uitgebreid servicepakket en indien nodig 24 uur per dag zorg. Privacy staat bij Serviceflat Vroonlande zeer hoog in het vaandel.
Indien bewoners geïndiceerde zorg nodig hebben, wordt dit gegeven door de vaste Vroonlande zorgmedewerkers. Hierbij wordt samengewerkt met de zorgorganisatie  Careyn. Op de bovenstaande foto zijn de certificaten bekwaamheid wet BIG op dinsdag 3 maart 2015 door de directeur overhandigd aan de medewerkers van Vroonlande.